Skrivet:
Kategori: √ 5. You Gave Me Strength

Chapter 8.

Skolkorridoren var tom och jag var på väg mot toaletten när jag fick se Pearl stå och läsa på anslagstavlan. Hon verkade vara helt inne i den, så jag valde att inte störa. Varje gång jag hade sett henne under veckan hade hon vart helt ensam, hon pratade aldrig med någon, och hon satt alltid själv. Jag vet inte varför, men det var sådana små saker som jag la märke till. Toa besöket gick fort och när jag kom tillbaka ut i korridoren satt hon på bänken en bit ifrån. Även om jag hade historia just då, så gick jag ändå och satte mig bredvid henne. ”Hej, varför sitter du här själv?” Hon kollade upp på mig, och jag kunde skymta hur hennes ögon var röda, och hur hennes kinder hade ränder av salt. Hon hade gråtit, och jag kände mig genast elak, det hade inte varit min mening att tränga mig på. Hon började plocka ihop sina böcker, så jag förstod att hon ville vara ensam. ”Pearl, det var inte min mening att tränga mig på. Förlåt.” Innan hon var den som hann resa sig upp först gjorde jag det, så att hon skulle slippa göra det om hon ville vara själv. När jag hade kommit en bit från bänken hörde jag hur hon tyst sa mitt namn, så jag vände mig om. ”Jag uppskattar att du bryr dig.” Det var allt hon sa, sedan vek hon ned blicken igen.

 

 

Av någon konstig anledning tänkte jag på Pearl och hennes röda ögon resten av skoldagen. Jag fick inte mycket gjort under musiklektionen, och Mr. Milner verkade inte bry sig. Eller han kanske gjorde det genom att låta mig vara, och få fundera själv. Aurora märkte på mig direkt att det var något som störde mig, eller som tyngde mina tankar. ”Vad är det?” Hon hade inget dömande i rösten, utan hon var mer lugn. Jag funderade ett tag på om jag verkligen skulle säga något, eller inte. Egentligen kanske det inte var min ensak att berätta något om Pearl, men jag kunde väl lita på Aurora? ”Jag träffade på Pearl i korridoren tidigare idag, och hon hade gråtit.” Aurora spände blicken i mig, vilket fick mig att fundera på vad hon hade för problem med det, eller med henne. ”Det är inte ovanligt att den lipsillen gråter.” Hennes plötsliga personförändring skrämde mig en aning. Jag blev helt chockad, jag trodde inte något sådant om henne.

 

Tony, Elena, Emone och Kate satt i cafeterian när jag och Aurora kom gåendes. Hon satte sig ned bredvid Elena och trodde nog säkert att jag skulle sätta mig bredvid henne, men nej, jag satte mig mellan Tony och Emone. Hon kollade osäkert på mig, men jag skakade bara på huvudet. ”Hörde att Pearl hade börjat i er klass.” Tydligen var det inte bara Aurora som visste vem hon var, för nu var det Kate som nämnde hennes namn. Elena började skratta, samtidigt som Tony harklade sig en aning. ”Hur känner ni henne?” Jag var tvungen att få veta, och nu hade jag alla samlade som jag umgicks med, så det fanns ingen som kunde slinka undan. Jag hade absolut inget emot henne, jag tyckte att hon verkade vara en trevlig tjej. Men något sade mig att dem andra hade andra tankar om henne. ”Känner och känner. Hon var fruktansvärt kär i Tony när vi var yngre, då vi tre gick på samma skola.” Elena pekade på Aurora och Tony, så dem tre hade alltså gått tillsammans. ”Aha, varför är hon en lipsill?”Nu vände jag mig mot Aurora som satt och pillade på sina naglar. Elena började skratta, men jag såg hur Aurora diskret slog till henne, och det verkade hjälpa då hon slutade. ”Tony lekte med hennes känslor…” Det var allt jag behövde höra från dem. Jag reste mig upp och gick därifrån.

 

När jag kom tillbaka till vårt rum kände jag mig dum, egentligen visste jag inte allt om vad dem hade sysslat med innan jag kom in i bilden, och vad som tydligen verkade vara flera år sedan, men ändå kändes det som att jag inte ville ha sådana människor runt om mig. Jag vet hur det känns när det kommer folk nära mig, som egentligen inte vill vara min vän, utan vill komma åt allt annat runt mig. jag hörde hur dörren öppnades, men jag låg med huvudet vänt in mot väggen, och jag orkade inte vända mig om. ”Justin.” Jag kunde höra att det var Aurora som hade kommit in, och jag kände när hon satte sig ned på sängkanten. ”Vad är det?” Det kom ut i en enda utandning, och jag orkade fortfarande inte vända mig om. ”Varför blev du så sur?” Hon satte sig mot väggen och la sina ben över mina, så att vi kunde titta på varandra. ”För jag vet hur det känns när folk utnyttjar ens svaghet. Jag gillar det inte, oavsett vad det gäller.” Jag kunde höra att hon suckade högt, och sedan se hur hon osäkert kliade sig i huvudet.

 

Tystnaden mellan mig och Aurora började gå mig på nerverna. Hade hon gått in till mig för att sitta helt tyst, eller för att förklara sig? Jag fattade ingenting. Pearl fanns i mina tankar ganska mycket, då jag ville veta vad det var som hade hänt under dagen. ”Det var dumt av mig att säga så om henne. Jag känner henne egentligen inte.” Jag satte mig upp samtidigt som hon snackade, så hon var tvungen att flytta sina ben. ”Jag tänkte inte på att du är den personen du är. Så därför kunde jag inte förstå varför du blev så sur.” Jag skakade bara på huvudet, som för att få henne att bli tyst. ”Hur kan du inte tänka på mig, som den jag är. När du dagligen är ute med mig och alla jävla paparazzi?” Min röst speglade ilska, och den gav rätt sida, för jag var arg. Jag hatar när folk är elaka mot andra, som kanske inte alltid har haft det så lätt. Jag vet själv hur det är att bli utsatt. ”Fast nu när jag tänker efter. När vi var ute och sprang så kastade du dig runt min hals när jag sa att det var massa paparazzi i buskarna…” ”Vad menar du? Att jag är med dig för att ditt efternamn är Bieber?” Hon reste sig upp, tomatröd i ansiktet och stormade ut ur rummet.

 

Jag tänkte inte ligga inne och tycka synd om mig själv. Nej, jag ska sluta upp med sådant. Jag hade lovat mig själv hundra gånger att jag inte skulle bli indragen i något drama, men det är det enda som har hänt sedan jag klev innanför dörrarna på denna skola. Jag tänkte för mig själv att jag skulle fråga rektorn dagen efter om skolan var hemsökt av någon ande, eller liknande som alltid var i drama. Gungorna på skolgården var tomma och såg verkligen lockande ut, så jag satte mig på den ena och började genast göra fart. Tillslut gungande jag så högt att jag kunde sluta, och bara sitta still. Vid utkanten av skolgården fanns det en bänk som inte var tom speciellt länge då jag såg Pearl sätta sig där, helt ensam. Jag blev att må dåligt när jag såg henne ensam hela tiden. Uppenbarligen visste flera av mina vänner vem hon var, men dem gav henne ingen chans. Ljuset från hennes mobil lyste upp hennes väldigt söta ansikte. Hon såg så oskyldig ut.

 

 

”Får jag slå mig ned?” Jag tror inte att hon hade hört mig eller sett mig vara på väg mot henne då hon hoppade till en aning och bländade av ett vitt leende. ”Självklart.” Hon flyttade åt sig lite, så att jag kunde sätta mig ned. Hon fortsatte stirra ned i mobilen, då hon höll på att spela ett spel jag aldrig tidigare sett. När hon var klar låste hon den och stoppade ned den i fickan. ”Förlåt för tidigare idag.” Hon hade totalt ändrat humör, hon var glad, men det förklarade fortfarande inte saken om varför hon satt ensam ute på skolgården. ”För vad? Alla har rätt att vara ledsna, man kan inte alltid le.” Hon log lite smått men kollade fortfarande ned i marken. ”Tack. För att du inte dömer mig.” Hon lät rädd, nästan oförstående, troligen för att jag inte gjorde det hon tackade för. Jag har aldrig dömt någon innan jag lärt känna personen. Vi satt där ute och pratade ett tag, men valde sedan att gå in. Hon gav mig en snabb kram innan hon gick till sig, och jag gick in till mig. Tony satt på sängen när jag kom in, men kollade inte på mig, och det kan jag väl kanske förstå att han inte gjorde. Han hade gjort något som var fel i mina ögon, och jag tror att han var medveten om det.


 

 

Ni är liiiite snåla med kommentarerna. Men ni som lämnar små meddelanden, i love u. ♥ Chapter 9 kommer kanske ikväll, eller imorgon, beror på er. ;P


Kommentarer
Ebba säger:

Amazing!! :)<3

Skrivet: | Bloggadress: http://thatsmile.blogg.se/

Johanna säger:

GRYMT!!!

Skrivet: | Bloggadress: http://johannaviveca.blogg.se/

elena säger:

super bra

Skrivet: |

Ebba säger:

Fett bra!! Jag kan förstå att Justin blir arg! :)meeeeeeeeeer!!

Skrivet: | Bloggadress: http://belibersmile.blogg.se/

Me+You 'Imma tell you one time. säger:

Jag MÅSTE ha mer idag, du är grymt bra på att skriva, i love you too. <3

Skrivet: |

Diana säger:

Skit bra skrivet marielle. Hoppas vi får ett till kap idag men skulle bara vilja fråga om det kunde vara så att vi fick fantisiera (?) själva hur tjejen ser ut som det brukar va på dina andra noveller. Det blir så mycket roligare att läsa då :) inte för att jag har något emot Selena men ja.

Skrivet: |

Adrianna säger:

Helt fantastiskt!! Mer!!!!

Skrivet: |

Anonym säger:

Amazing. Men håller nog med Diana. Jag är en selenator och såklart en belieber men jag tycker också att det är lite roligare att fantisera lite :-D:-D

Skrivet: |

Anonym säger:

Jättebra! :)

Skrivet: |

Josefin säger:

Så jävla bra. Men jag måste bara få fråga en sak. Är dina föräldrar typ ...författare? För det borde dom göra och sedan borde ju det gå i generna så du har fått dom. För ingen skriver som sig. DU är min egna lilla författare :') <3 heheheh.

Skrivet: |

Anonym säger:

Love it. Pearl Påminner lite om tjejen i huvudrollen i a Walk to Remember. :)

Du är grym på att skriva!!

Skrivet: |

Johanna säger:

Jag gillar inte varken Tony eller Aurora längre...

Men super bra! Och ja, snälla lägg ut kapitel 9 idag! :D

Skrivet: | Bloggadress: http://biebsloverss.blogg.se/

Becka säger:

Sjukt bra!

Skrivet: | Bloggadress: http://beckagoesrandom.blogg.se/

Sofie säger:

azum!!

Skrivet: |

Emma säger:

Superbra! Gillar verkligen Pearl, att Justin är med henne osv. :D

Skrivet: |

Sanna (Mrs Swag) säger:

Sjukt grymt kapitel! Tycker om Pearl nu... Hoppas vi får ett kapitel från hennes perspektiv om hon nu är "The Girl" hahah ;) Kapitlet var grymt bra och självklart vill man ha mer Marielle! :) <3

Skrivet: |

Amanda säger:

Justin är så gullg mot henne! :D älskar det!

Skrivet: | Bloggadress: http://novelsbyyme.blogg.se/

Hanna säger:

Såååå bra :D <33333

Skrivet: |

Hanna säger:

Såååå bra :D <33333

Skrivet: |

Elin säger:

Du får inte tro att vi inte gillar det du skriver! Jag älskar ALLT du skriver, helt säkert! :)

Skrivet: |

Hanna säger:

Super bra!! :)

Skrivet: | Bloggadress: http://ourbieberworlds.blogg.se/

Hanna säger:

Skitbra :)

Skrivet: |

cicci säger:

jätte bra! mer mer mer!! love you! :)<3

Skrivet: |

jasmine säger:

Asså dessa första kapitel har varit skit gryma, fattar inte hur du kan skriva så jävla grymt och ha så bra fantasii:O:O:O önskar jag också kunde skriva som dig :-D

Skrivet: |

Tove säger:

Asbra! Meeeer!:)

Skrivet: | Bloggadress: http://itisjustbiebs.blogg.se/

Mickan - / My Life In My Words säger:

Snål på kommentarer är nog det sista jag är som skriver tre kommentarer på ett och samma kapitel haha :)

Nejdå, awesome :) nu när man får läsa lite mer om Pearl så gillar jag henne, och detta kommer att bli bra känner jag på mig :)

Älskar det! :D

Skrivet: | Bloggadress: http://miickzz.blogg.se/

Ditt namn:

Mail adress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Skriv din kommentar:

Komma ihåg dig?



Trackback