Skrivet:
Kategori: √ 3. Twinkling Eyes

Twinkling Eyes - Prolog


 

Dåtid.

 

 

”SARAH, för i helvete. Vad var det där bra för?” Jag skulle precis lämna min bricka i matsalen när hon satt fram sitt ben så att både jag och brickan försvann mot golvet. Jag låg där och tittade upp på henne där hon stod med armarna i kors och såg förvånad ut. ”Jag har inte gjort något.” Precis när jag tänkte ta upp mitt glas och kasta det på henne hörde jag en harkling bakom mig. ”Du tänkte väl ändå inte kasta glaset, miss Stone?” Det var vår historielärare Mr. Degroot. ”Jag behöver inte ens ha ett svar på det där, lika bra du besöker rektor på en gång.” Det var inte första gången det hände, och garanterat inte sista. Sarah har gått långt över gränsen nu genom att ta till fysiska medel, i vårt lilla bråk som aldrig kommer att ta slut.

 

”Jaha, miss Stone. Det är inte första gången den här veckan. Vad ska jag behöva göra för att du ska sluta vara elak mot Sarah? Ni har två år tillsammans, du är bara 15 år och det är redan såhär.” Jag fnös inom mig, det var alltid hon som började, och jag som försökte avsluta det. Hon har garanterat mutat alla våra lärare, och rektorn. Som svar ryckte jag på axlarna, enda sättet att få detta att sluta på är att få henne förflyttad, men det skulle väl aldrig ske. ”Jag ska skärpa mig.” Det var lika bra att vara trevlig mot honom, annars kunde man aldrig veta vad han hittade på som straff mot mig. ”Jag tror inte det hjälper, du är avstängd från skolan tills på måndag.” Idag var det tisdag, så jag hade en lång helg framför mig.

 

När jag rusade ut från hans kontor stötte jag ihop med en grabb jag aldrig sett förut. Det var jag hundra på, med tanke på att man hade kommit ihåg en sådan skönhet. ”Se dig för, för i helvete.” Alla mina böcker låg över hela golvet, så det var bara krypa omkring och leta reda på alla. ”Är du ny här?” Jag var ju tvungen att få det bekräftat. Även om jag var elak innan. ”Ja, syns det så tydligt?” Han pratade med en lugn ton, och jag plockade upp sista boken. ”Nej, men du ser inte ut som personen som gör något illa nog för att besöka rektorn.” Han skrattade, och det var något med honom som jag gillade. ”Nike.” Sa han och sträckte fram sin hand. ”Rebecka, men du kan kalla mig Becki, om vi ses igen.” Jag slängde ett öga över axeln innan jag gick ut och mot mitt skåp.

 

”Hemma.” Ropade jag och dörren smällde igen bakom mig. Ingen svarade så jag antog att mamma och pappa var på jobbet, som vanligt. Dem jobbar båda två som överläkare, och är i stort sett aldrig hemma. Michael var nog troligtvis i skolan, eftersom att jag var hemma för tidigt, om jag inte hade blivit avstängd. Det var inte första gången det hände, så mamma och pappa kommer gå i taket när dem får höra det. Min bror är ett år äldre än mig, och spelar basket, när han inte gör det så beskyddar han mig, från allt annat än Sarah. Vilket är lite jobbigt, han kan väl plocka ned henne på jorden istället för att spika fast mig.

 

Jag låg i min säng när klockan började närma sig tiden då alla mina klasskamrater slutade skolan. Jag kunde på något sätt inte sluta tänka på Nike. Han hade något speciellt som jag fastnade för, och det var en snabb titt jag fick på honom. Jag hoppas verkligen att vi skulle få några lektioner tillsammans, så att jag får chansen att lära känna honom. Mobilen ringde från andra sidan rummet och Kendalls namn lyste upp displayen. ”Vart tog du vägen?” Hon skrek nästan åt mig. ”Jag är avstängd, IGEN.” Hon suckade och skrattade åt mig. Hon är min bästa vän, och kommer alltid att vara det, hon och Steffi. Vi har alltid hängt ihop.

 

Nutid – Två år senare.

 

”Varför kan du inte bara ignorera Sarah? Hon vinner ju varje gång du ger dig på henne.” Pappa satt vid frukostbordet och skulle säkert vidare till jobbet. ”För att hon måste sättas på plats. Hon är uppkäftig, och sådana människor gillar jag inte.” Han tittade upp från tidningen och spände ögonen i mig. ”Ja, du har i alla fall utegångsförbud, tills du ska åka.” Jag suckade bara och klampade upp på övervåningen, varje steg jag tog i trappen slog jag ned foten hårdare. När jag kom upp på mitt rum som förövrigt är väldigt stort och luftigt, så kastade jag mig i sängen och suckade högt och tydligt. Michael knackade på dörren och kom in, han satte sig ned bredvid mig i sängen. ”När åker du?” Jag satte mig upp bredvid honom. ”Om en vecka, och försök inte ens hindra mig. Det kommer inte funka.”

 

Han satt fortfarande kvar på min säng under tiden som jag drog fram min stora resväska. ”Ska du ha med dig allt du äger eller?” Han pekade på väskan och skrattade. ”Ja, jag ska vara borta en månad, då måste jag ha med mig kläder för det också.” Alla kläder som jag hittade från min garderob kastade jag ut på golvet. ”Den här bikinin täcker ju ingenting, ska du verkligen ha med den?” Han satt med den i sin hand och vände på den åt alla håll för att kunna förstå hur den skulle sitta. ”Ja, klart jag ska. Kanske finns nå grabbar som vill se något mumsigt.” Han fnös åt mig och gick ut. ”Du har pojkvän, glöm inte det.” Skrek han innan dörren slogs igen.

 

Jag älskar min bror, men han lägger näsan i blöt allt för många gånger under en dag, och det gör mig sjukt irriterad. Ibland kan den irritationen gå ut över Nike, och det är inte meningen, han vet om det och förstår det. ”Älskling.” Även om jag har utegångsförbud så får alltid min pojkvän komma hem till mig, annars vet dem att det blir liv i luckan. ”På mitt rum.” Ropade jag tillbaka, utan att inse att han stod bakom mig. ”Hej babe.” Han kysste mig och placerade sina händer på mina höfter. ”Hej snygging.” Han satte sig ned på min säng och kollade när jag packade ned det sista i väskan, även om det är en vecka kvar så är det skönt att ha det gjort. För då kan jag spendera resten av dagarna med Nike efter att han har slutat skolan.

 

”Måste du åka?” Vi satt tillsammans i soffan och bara höll om varandra. ”Ja, det måste jag. Det är en tradition, och det vet du.” Han suckade och pussade mig på hjässan. Det blev tyst mellan oss ett tag, men han avbröt den. ”Minns du hur vi träffades?” Jag skrattade till och kollade upp på honom. ”Klart jag minns.” Minnet kom tillbaka i mitt huvud. Jag åkte in till rektorn för ännu en fight med Sarah. Ja, det har pågått i några år, och Nike kom ny till skolan. Trevligt första möte. ”Jag kommer aldrig glömma hur du kom ut från rektorn och var fly förbannad.” Han skrattade till och drog sina fingrar genom mitt hår. ”Jag hade ett värre humör på den tiden.” Jag tittade upp på honom och mötte hans underbara ögon. ”Ja, det hade du allt. Men du är mycket snyggare nu.”
 

 
Nu vill jag veta vad ni tycker. För jag själv är inte säker. Det är bara för att jag mäter mig med HITRISA. =/ Jag tycker att den andra novellen var grymt bra skriven, för att vara från mig. Så det kommer aldrig gå att skriva en till. =/

Kommentarer
Anonym säger:

Nej men den känns bra. Jag skulle ha läst fortsättning för att du gjorde mig nyfiken nys.

Skrivet: |

ninni;D säger:

den va ju jättebra!!!:) blev jättenyfiken så skyynda med kapitel 1!!;) Puss & Kram<3

Skrivet: |

Jennifer säger:

Den låter jätte bra!! Den förra var jätte bra men det kan den här också bli! Jag blev jätte nyfiken och den värkar super bra så nu tänker jag kolla in på din blogg 500 gånger per dag!!

Skrivet: |

caroline säger:

hitrisa var sjukt bra! men det kan denna också bli, är riktigt nyfiken på vart hon ska åka :p vill verkligen att du satsar på denna :)

looove <3

Skrivet: |

Anonym säger:

Den låter jättebra! Men en fråga, kommer Justin komma med i bilden? ;)♥



//Ebba :D

Skrivet: |

Anonym säger:

tror den här novellen kommer bli bra den också:) xx

Skrivet: |

Johanna säger:

jättebra :)

Skrivet: | Bloggadress: http://johannaviveca.blogg.se/

liiz säger:

Jag håller med alla! Älskade prologen i alla fall, men självklart var hitrisa superbraa. Men om du bara satsar på denna kommer den kunna bli jättebra den med!

Skrivet: |

sara säger:

jag tror på denna novell! den kommer bli skiit bra ;D

Skrivet: | Bloggadress: http://myystoryaboutjb.blogg.se/

Anonym säger:

Satsa på denna!!

jätte bra skrivit!

Skrivet: | Bloggadress: http://aknewlife.blogg.se/

Cherry säger:

Skitbra :D ♥

Den här ska du skriva på , den här kommer att bli jättebra :D ♥♥

Men vart ska hon fara? :p

Hehe , eller skrev du det i Prologen? (: Annars så såg inga jag det :) ♥♥

Skrivet: |

Becka säger:

Sjukt awesome. Tror det kommer bli riktigt bra! :)

Skrivet: |

Diana säger:

Finally, den efterlänktade Poroligen och jag tror att den kan komma upp i samma nivå som "His the reason I'm still alive" Du och vi behöver bara komma in i den lite ;) för du är ju hur awesome som helst! :) Jag älskar när tjejerna i noveller har överbeskyddande storebröder det e bara såå sött att se! :D Superbra!

Skrivet: |

Diana säger:

Finally, den efterlänktade Poroligen och jag tror att den kan komma upp i samma nivå som "His the reason I'm still alive" Du och vi behöver bara komma in i den lite ;) för du är ju hur awesome som helst! :) Jag älskar när tjejerna i noveller har överbeskyddande storebröder det e bara såå sött att se! :D Superbra!

Skrivet: |

Anonym säger:

Verkar bli super! Kommer Bieber vara med? :)

Skrivet: |

Anonym säger:

Jätte bra :)

Skrivet: |

Jenny säger:

såklart det kommer att gå att skriva en till med den talangen som du har! och btw prologen var ju grymt bra! :) <3

Skrivet: |

Haley säger:

jättebra, tror att denna oxå kommer bli bra <33

Skrivet: | Bloggadress: http://justindbieberstorys.webblogg.se/

Lisa säger:

sjukt bra som vanligt :))

Skrivet: |

Quinee säger:

den är super bra !!!!! <333

Skrivet: | Bloggadress: http://justinbieberstoriesnu.blogg.se/

Amanda säger:

Hitrisa var sjukt bra<3 men jag vet att denna också kommer bli det!! Satsa på denna :)

Skrivet: | Bloggadress: http://craazybieber.blogg.se/

Kajsa säger:

Jag tycker denna låter riktigt lovande!. :D

Meen kommer det någon epilog på HITRISA?. ;D

Skrivet: |

jasmine säger:

Skrivet: |

jasmine säger:

skit bra:-):-):-) älskar att du skriver två år tidigare så man vet att de bråkat och sen två år senare så ska hon iväg och älskar att du inte skrev vart eller varför:-):-) vill så gärna läsa första kapitel nuuu:-D

Skrivet: |

Felicia säger:

As ta :D

Skrivet: |

Felicia säger:

Oj, mena as bra :) haha

Skrivet: |

B säger:

Jättebra!!

Skrivet: |

Cajsa säger:

As bra !! Men kommer justin att vara med ?:)

Skrivet: | Bloggadress: http://Cajsalundin.devote.se

sandra säger:

Asbra ;D

Skrivet: |

rt säger:

Cajsa Så klart justin ska vara med, det är ju en biebernovell ;)



Tror faktiskt att denna kommer bli lika grym som den förra så du behöver inte oroa idag :)

Skrivet: |

Anonym säger:

när kommer kapitel 1?:) saknar HITRISA :(( hehe

Skrivet: |

Anonym säger:

Du ska absolut inte tvivla på den här novellen för den är redan GRYM!

Skrivet: |

Clara säger:

Tkt denn verkar SKITBRA! Vill ha kap 1!!<3

Skrivet: | Bloggadress: http://http:/

Diana säger:

Inte för att låta taskig, och förstå mig inte fel nu men.. Vad har hänt med din föra underbara uppdatering du som var så bra på det :( jag tycker faktiskt vi har gett dig bra med kommentarer och du sa ju faktiskt att du hade 3 kap på lager för ett tag sen :( gå inte och tänk att novellen inte e bra nog och att den inte blir lika bra som "He is the reason I'm still alife" jag lovar vi gillar början bara ge oss ett kapitel snaaart! :) <3

Skrivet: |

cathrine säger:

den verkar bra! jag älskade din förra novell och kanske efter denhär att du kan göra en fortsättning? liksom barnen är stora osv ;) hah det var bara ett förslag ;D

Skrivet: | Bloggadress: http://cattenz.blogg.se/

Ditt namn:

Mail adress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Skriv din kommentar:

Komma ihåg dig?



Trackback