Skrivet:
Kategori: √ 4. HITRISA - Part 2

HITRISA 2 - EPILOG - Del 3


 

 

 

Både Liam och Justin har betett sig konstigt mot mig. Eller inte mot mig specifikt, men överhuvudtaget, och det stör mig en aning. Dem utbyter blickar med varandra som jag inte kan tyda, jag är inte så säker på att jag vill heller. Men jag vill gärna veta vad som händer under mitt tak. Jag tror inte att det är någon annan runt oss som ser eller märker någon skillnad, men det är min son vi pratar om. ”Mamma, kan du fläta mitt hår, det är lite svårt att göra det själv.” Adriana kom in i badrummet där jag stod och plattade håret. ”Självklart gumman.” Att hon kunde växa så mycket under en natt är omöjligt, då jag inte är en dag äldre än 25. Det var ungefär så min mamma alltid sa när jag var i Adrianas ålder. Man blir inte äldre än vad man gör sig till. ”Vill du ha en eller två flätor?” Hon skakade på huvudet och satte sig på pallen. ”Jag vill ha en sån du gjorde förut. Den som var så svår.” Det kunde man ju ge sig sjutton på att hon ville. ”Ska bli.”

 

När jag fick reda på att jag var gravid igen, med tvillingar dessutom, blev jag rädd. Livrädd, faktiskt. Justin fanns vid min sida hela tiden, han kunde ligga på kvällarna och sjunga för mig, även om han själv var jätte trött. Han strök mig över magen så ofta han fick chansen, och han drog alltid fingrarna igenom mitt hår innan han kysste mina läppar ömt. Den graviditeten är faktiskt den lättaste jag har gått igenom, även om dem var två stycken. Jag födde på vanlig väg, och dem var friska som nötkärnor när dem kom ut. ”Gumman. Vad tänker du på?” Justin hade smugit sig upp bakom mig där jag fortfarande stod framför spegeln, men sminkade mig. ”Tillbakablickar bara.” Han drog sina fingrar genom sitt hår, på det där sexiga sättet, bara han kan. ”Vi behöver prata, med Liam. Så jag kör alla barn till pappa, förutom Adriana som ville till Ryan och Alessa.” Med dem orden kysste han mig på kinden och lämnade badrummet.

 

 

”Jag hittade dagboken för inte så längesedan, det är över 7 år sedan som jag skrev i den sist. Jag har aldrig riktigt behövt den på samma sätt som när jag var mindre, just för att jag alltid ventilerar mig med Justin, oavsett om det handlar om honom. Han är min man, och han har rätt att veta mina innersta tankar om honom. Vi har faktiskt inte bråkat en enda gång på dessa 7 år, och det finns ingen människa som kommer förstå hur sjukt jävla skönt det är. Vi är nog klara med det, för alltid, hoppas jag. Varje gång jag ser honom får jag fjärilar i magen, och dem är vilda. Så ni kan ju själva räkna ut hur lugnt det är i min mage, med tanke på att jag bor med honom.

 

Egentligen skulle jag inte skriva i boken, utan jag skulle läsa mitt gamla, men jag kände för att skriva några få rader. Justin drog precis igen dörren, då han ska köra dem till Jeremy. Det fanns tydligen saker vi skulle prata med Liam om, eller om det var tvärt om. Frågan är ju bara vad han har gjort nu då. Justin lät faktiskt ganska allvarlig när han sa det, även om det inte var meningen. Jag vet inte, jag ska inte säga något egentligen. För jag vet inte vad som är på gång mellan dem två, jag får snart veta det.”


 

 

”Mamma, vart är alla?” Liam stod i dörren till vårt sovrum. Jag slog med handen bredvid mig, och han förstod att han skulle sätta sig ned. ”Justin kör dina syskon till Jeremy.” Han stelnade till när jag sa Jeremys namn, vilket jag kan förstå, så säkert alla tankar kom upp om Jazzy. ”Får jag fråga dig en sak?” Han tittade på mig och nickade lite smått. ”Vad hände egentligen mellan dig och Jazzy?” Han la sig raklång bakåt i sängen med händerna för ansiktet, och suckade högt. ”Ni var ju bästa vänner, och ni pratar ni knappt med varandra.” Han svarade inte, så jag fortsatte lite smått. ”Jag trodde vi skulle bli mer än bästa vänner. Men hon slutade höra av sig, och blev tillsammans med han, Mike. Eller vad han heter.” Han lät ledsen, precis som att han önska annat. ”Du har en fin tjej du med. Jag gillar henne.” Ett leende spred sig över hans läppar, och han gav mig en kram. ”Hon gillar dig med.”

 

 

”Mamma och pappa, kan ni komma?” Både jag och Justin stod i köket och höll på med kaffe när Liam ropade på oss. Av det jag såg på Justin, så visste han redan om vad det var som skulle hände. ”Kommer.” Vi tog med oss varsin kaffekopp och gick ut till både Liam och Edwina som satt i soffan. Liam tittade på Justin som nickade lite diskret åt honom. ”Kan du lova mig att inte bli arg mamma, snälla.” Liams röst lät osäker, och Edwina ville inte titta upp och möta varken min eller Justins röst. ”Beror på vad det är som har hänt.” Jag drack några klunkar av mitt kaffe, och ställde sedan ned koppen på bordet, och lutade mig tillbaka i fåtöljen jag satt i. Liam satt framåt lutade i soffan med knäppta händer i knä. ”Edwina är med barn, men lugna ned dig, vi vet inte vad vi ska göra.” Hela meningen var egentligen utan punkter, och han sa den så fort, troligen för att jag inte skulle hinna reagera innan han fick allt sagt. Hela jag stelnade till. Jag förstod inte hur Justin kunde sitta helt stilla, även om han visste om det. Nog för att jag var 15 när jag fick Liam, men ändå. Var det verkligen det här jag ville mitt 17 åriga barn? Var det på detta sätt jag hade uppfostrat honom. Utan att ens säga något reste jag mig upp och gick ut på altanen.

 

Jag vet inte hur länge jag satt där ute, men jag fick mig en tanke ställare när jag själv tänkte tillbaka på tiden då jag fick Liam. Jag kan faktiskt sätta mig in i Edwinas situation, jag kan förstå alla tankar som strömmar sig igenom hennes huvud, och alla obesvarade frågor som hennes hjärnspöken som bråkar med varandra om vad som är rätt och fel. Jag gick in tillbaka till dem där Liam satt med armarna om Edwina som grät. ”Förlåt att jag gick. Jag vet inte vad som flög i mig.” Liam tittade argt på mig, och det fick han göra. Jag hade gjort fel. ”Kan ni två gå ut.” Jag kollade på både Liam och Justin, och utan att fråga varför, reste dem på sig, men Liam kysste Edwina innan dem lämnade vardagsrummet. Jag satte mig ned bredvid henne, och drog in henne i min famn. Hon fortsatte gråta en skvätt, tills hon lugnade ned sig och satte sig upp. ”Mormor och morfar kan inte få veta något. Jag vet inte vad jag ska göra, eller vi.” Jag hade inget svar på det där, jag hade min mamma som stöttade mig genom allt. ”Jag kommer finnas här. Vill ni ha kvar barnet, kommer jag bli farmor, och jag kommer älska det barnet, precis som att det vore mitt eget.” Hon la sina armar om mig, och kramade mig hårt. ”Tack. Verkligen.”

 

Hon lämnade rummet och Justin kom tillbaka och satte sig bredvid, och drog in mig i sin famn. ”Vad sa du till henne?” Han viskade precis vid halsen på mig, innan han tryckte sina läppar mot min hud, och kysste mig i nacken. ”Att jag kommer stå bakom deras beslut. Jag har själv varit där.” Han höll om mig med båda sina armar och tryckte mig, om det ens var möjligt ännu närmare sig. ”Sa du något till Liam?” Jag kände hur han nickade bakom mig. ”Precis samma sak som du.” Vi satt länge där, och bara höll om varandra. Liam och Edwina befann sig i köket, och jag har ingen aning om vad dem pratade om. Hur dem resonerade, eller hur dem tänkte. När Liam kom tillbaka in i vardagsrummet hade han ett milt leende på läpparna, men jag vet inte varför. Om dem hade kommit fram till något, eller vad nu det där leendet kom ifrån. Han satte sig ned där jag tidigare hade suttit. ”Jag hoppas ni ställer upp på oss, för allvarligt, vi kommer inte klara oss utan er hjälp. Vi vill ha kvar barnet, men ah. Hjälper ni oss?” Det är sällan jag ser min son med tårar i ögonen, men där och då, var ett av tillfällena. Edwina kom ut till oss igen, och satte sig i knä på Liam. ”Självklart, vi hjälper er.” ”Tack, farmor och farfar.”


 

Nu är denna resa över. :'( Och nu helt ärligt sitter jag med tårar i ögonen, det känns jobbigt, hårt. Jag har inga barn, men jag tror det är såhär det känns att lämna bort sitt barn. =/


Kommentarer
Anonym säger:

Serisöt vilket dåligt avslut -.- sämst

Skrivet: |

cicci säger:

jätte bra!!!!! men jag vill inte att den ska sluta!!!! den är den bästa novellen jag har läst !! <3<3 :)

Skrivet: |

rt säger:

Alltså jävla anonym! Vem fan är du som kommer och säger att det var ett dåligt avslut??? Din skitunge. Man säger aldrig sådant till Marielle...NEVER.

Iallafall jag grät och grät och nu har jag äntligen slutat men kommer säkert börjar igen. Den här novellen har varit fanatiskt att följa och och nu känns det redan tomt. Men det är bara att läsa om den ;) Jag hoppas verkligen du börjar på en ny :)

Skulle vara helt E.P.I.C. <3333

Skrivet: |

Becka säger:

Så sjukt bra!



Kan inte fatta att den är slut nu. :(

Skrivet: | Bloggadress: http://beckagoesrandom.blogg.se/

Victoria Ljungberg <3 säger:

Gråter;(



Vill veta hur det blir med Edwina och Liam! ;)



Men kan inte du lägga ut en bild på Clarissa så som hon ser ut så får man kommentera hur man trodde hon såg ut;)

Skrivet: | Bloggadress: http://aboutvictoria.bloggplatsen.se

Bella säger:

Jag kan inte fatta att novellen är slut och det är verkligen den bästa jag har läst någonsin! Du är en jättebra skrivare och jag kan bara tacka dig för att vi har fått läsa novellen och jag måste bara säga att du har talang genom att skriva så bra. Själv har jag försökt men det har inte gått så bra för jag har inte så himla bra fantasi men det har du, det är iallafall vad jag tycker:D

Skrivet: |

Haley säger:

Grymt bra! Sitter här och gråter. Kommer sitta och läsa om den här tusen gånger och alltid gråta lika mycket! Tycker att du har gjort ett grymt jobb med den här! Grymt bra =))

Skrivet: | Bloggadress: http://justindbieberstorys.webblogg.se/

Karin säger:

det har vart helt fantastiskt att få läsa din novell! hur jäävla bra som helst. tro mig, jag har läst många noveller men det finns inte en enda som kan nå upp till denna novellens höjder! SJUKT! kikat in på bloggen flera ggr om dagen och det känns riktigt tråkigt att det är slut nu, men någon gång måste det väl ändå vara över...

i vilket fall som helst vill jag bara tacka för en helt underbar tid och hoppas att du påbörjar nån ny novell inom kort, hoppas det inte är det sista vi sätt av dig!!

Skrivet: |

alizzdream säger:

"Jag strök sakta bort tårarna från mina kinder". så har en av många fantastiska meningar från denna novell varit, och det är exakt det jag gör just nu. Mina tårar rinner. Älskade Marielle du är en av de bästa. Jag har läst många noveller men den här har stått närmast mitt hjärta hela tiden. Jag älskar den. Och allvarligt den kommer alltid vara i mitt hjärta. Jag har lyssnat på många låtar när jag har läst den här novellen och varje gång jag kommer höra de igen så kommer jag tänka på denna fantastiska novell :) Just nu spelas Chris Rene Young homie och jag kommer aldrig sluta tänka på den här novellen när jag hör den låten igen.

Skrivet: | Bloggadress: http://biebersecret.blogg.se/

Anonym säger:

sjukt bra novell, jag har läst om den några gånger både ettan och tvåan. Jag hoppas du börjar på en ny om du får några idér:) Kan inte fatta att den är slut.:(

Skrivet: |

Amanda säger:

tack för att du har tagit dig tid och skrivit! det har verkligen gjort den senaste tiden mycket bättre. Det har varit höjdpunkten på dagen, läsa ett nytt kapitel. men nu är den resan slut och det känns som att jag ska falla platt till marken för att den är slut. jättebra avslut och jag sitter fortfarande och bölar. så otroligt bra! finns inte ord för hur man ska beskriva den underbara känslan du får fram svart på vitt. JAG ÄLSKAR DIG, DEN HÄR NOVELLEN OCH DIG! :D

Skrivet: | Bloggadress: http://novelsbyyme.blogg.se/

Emma säger:

Gud, jag börjar nästan gråta när man vet att det här var den sista delen. Jag älskar den här novellen supermycket. Tack för att du har tagit din tid och skrivit den här novellen. Jag hoppas verkligen på att det kommer en ny!

Skrivet: |

Ebba säger:

Sitter med tårar i ögonen, tänk att detta va slutet av HITRISA!! MUCH LOVE TO YOU♥

Skrivet: | Bloggadress: http://thatsmile.blogg.se/

Anonym säger:

Awww jätte bra!

Skrivet: |

Anna säger:

Jätte bra! :) Tårar i ögona, vill veta vad som händer med Liam och Edwina och syskonas liv! Men kan nästan gissa ut det.. ;) Älskar hur du skriver och hur slutet blev! <3

Skrivet: |

kim säger:

sitter och gråter jag vill inte att den ska vara slut!! det var den bästa novellen jag läst och den bästa jag kommer att läsa menmen jag får väll läsa om den :D <33 snälla börja på en ny! <3

Skrivet: |

felicia :) säger:

kommer verkligen sakna denhär novellen, det är den bästa jag någonsin läst, och jag har läst några hundra. Tack för denna resa <3

Skrivet: |

felicia :) säger:

ska läsa om ettan nu direkt! <3

Skrivet: |

Hanna♥ säger:

Sitter o bölar, vilket inte är så bra för jag ska snart till skolan... Men seriöst! Så jävla bra! Den här novellen var verkligen värd att följa! Tråkigt att den e slut, men allting har väl ett slut, antar jag :) Hoppas att du skriver hur det gick för alla barnen också :)♥

Skrivet: | Bloggadress: http://lifeaccordingtomeee.blogg.se/

Mickan - / My Life In My Words säger:

Jag ska nig vara tyst när det gäller alla onödiga och idiotiska kommentarer från anonym. Annars kan det hända att jag säger saker, som jag inte kommer ångra, men som kanske är lite väl vulgära. Så jag kniper igen.



Det var svårt för mig att hålla tårarna tillbaka, men du som jag vet ju att jag är en bölare och mina tårar har kommit fler gånger under denna fantastiska resa, av både glädje och sorg.

Jag har älskar att följa denna novell från dag ett, jag har älskat att läsa allt, och hur allt har utvecklats till.

Jag kan inte säga vad jag tycker mest om, eller vad som har varit mitt favorit kapitel, för det är som att fråga en fågel om vilken vinge som är viktigast, högra eller vänstra.

Jag älskar hela novellen, och jag har uttryck mig om hur jag känner och tycker för den efter varje kapitel, och varje ord jag har sagt har kommit från hjärtat, och jag menar varenda ord.

Det är inte ofta jag fastnar för noveller, men denna tog mig med storm, visst läser jag 3 andra, men när jag hittade denna var det som att något föll på plats, och ha fått möjligheten att läsa allt, följa med från början har varit som en stor lycka för mig.

Jag vet inte hur jag ska kunna beskriva i ord hur och vad jag känner för dig och denna novell, det är så mycket.

Jag vill säga tack, tack igen för att jag har fått tagit del av det här, och tack för all tid och allt engagemang du har lagt ner, genom haterz och annat onödigt. Kill em with kindness, right?

Du och jag vet att du är värd så mycket bättre än det.

Tack Marielle, tack för allt! I mina ögon kommer du alltid att betyda massor, i mina ögon kommer du alltid att vara den bästa!

Massor med kärlek till dig! :D <3

Skrivet: | Bloggadress: http://miickzz.blogg.se/

Hanna säger:

Åh, så himla bra novell! Kan inte du börja skriva en till som fortsätter på den här novellen??? Den är jätte bra, skulle vara jätte kul om man fick läsa fortsättningen på Liams liv osv. :)<3

Skrivet: |

Ditt namn:

Mail adress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Skriv din kommentar:

Komma ihåg dig?



Trackback