Skrivet:
Kategori: √ 5. You Gave Me Strength

Chapter 9.



Min mamma har alltid sagt till mig att man ska vara sig själv, att man inte ska låta andra människor påverka ens beteende. Det är så jag har försökt att leva mitt liv, men allt blev så komplicerat när jag en gång i tiden blev kär i Tony. Alla dem minnena kom tillbaka då jag klev in i klassrummet och fick syn på Auroras vackra ansikte. Hon hade förändrats, men hon var fortfarande lika vacker. Jag tror inte att hon kände igen mig på en gång, men det måste ha kopplat med tiden, jag menar, hur många finns det i världen som heter Pearl Shine, det är ju inte direkt det vanligaste namnet. Min mamma är och kommer alltid att vara min bästa vän, det är hennes axel jag har gråtit mot, och det är tillsammans med henne som jag har skrattat. Jag har aldrig någonsin haft en bästa vän i min egen ålder. Jag trodde att Aurora och Elena var mina vänner, när vi var yngre, men allt det visade sig vara något som dem gjorde för att få mig att falla. Krossa mig inifrån och ut.

 

Att sitta ensam på sitt rum, på en skola man egentligen inte vill gå på är inte roligt, men jag hade ingen lust att göra så mycket annat. Jag hade ett eget rum, vilket troligen var lyx, mot alla andra som bodde tillsammans med någon, med andra ord var mitt rum mycket större än deras. Jag har bara ett år, sedan har jag tagit mig igenom skolan, jag slipper se människorna jag inte gillar något mer efter detta. Det är en vecka kvar tills maskeradbalen ska hållas på skolan, och min mamma har i stort sett tvingat mig att delta, då hon redan har skickat en klänning till mig. Den är vacker, det måste jag medge, men jag vill inte. Jag vill inte att folk ska göra mig till åtlöje en gång till, jag har gått igenom tillräkligt i mitt liv när det kommer till sådana saker.

 

Efter några timmar med näsan ned i en utan Twilight böckerna orkade jag inte läsa mer då ögonen nästintill gick i kors, så jag hoppade in i duschen, eller ja, jag satte mig ned på golvet och lät vattnet spridas över mig. Vattnet rann ned i ansiktet på mig, men inte ens det irriterade mig. När jag var liten var jag rädd för vattnet, det har dock sina anledningar. När jag ändå satt där på golvet passade jag på att raka mina ben, då det var ett tag sedan jag gjorde det. Det finns inget skönare än ett par nyrakade ben mot ett par tunna byxor, eller när man går och lägger sig, den känslan kommer aldrig gå att jämföras med något annat. Handduken som hängde på kroken mitt emot handfatet virrade jag kring kroppen efter att jag hade torkat håret snabbt. Bilden av mig själv som speglades i spegeln var en lycklig tjej, med ett brett leende. Hon mådde bra, och såg ut att spricka av glädje.

 

Jag är egentligen inte den där tjejiga tjejen, som sminkar sig och använder massa hårprodukter, jag är den jag föddes till att vara. Pearl, hon skiner utan massa kladd i ansiktet, men det finns en sak som jag inte kan leva utan. Parfymen som jag fick av min mamma den dagen jag fyllde 17, det må vara den doft som verkligen blommat i mina lungor sedan dess. Den lila flaskan formad som en boll, med en ros som kork. Den dofta ljuvligt, och jag kan som sagt inte leva utan den. Enda nackdelen är att jag inte kan använda den mer, det skulle kännas fel att gå förbi Justin i korridoren och dofta hans parfym. Parfymen han skapade för sina fans, jag älskar den, det gör jag, jag är redan inne på min andra flaska, men nu var det ett tag sedan jag använde den. Jag stod där framför spegeln iklädd enbart handduk, och tittade på flaskan. Jag var tvungen att få känna doften. Ett enkelt sprut på min hals och jag kunde dra in den där perfekta doften.

 

 

 

”Mamma?” Att vakna en söndagsmorgon av att det knackar på dörren händer nog inte alla. Inte om man går på denna skola och inte har några vänner i alla fall. ”Gumman.” Hon drog in mig i sin famn och strök mig över ryggen. Hon var alltså den personen som inte kunde vara utan mig längst, jag hade faktiskt trott att jag var den som skulle få abstinens efter henne först. ”Jag saknar dig vännen, hur har du det?” Alla flickor kan kanske inte prata med sina mammor som jag kan, men min mamma vet allt om Tony-grejen. Hon var den som upptäckte hur ledsen jag var hela tiden. Mamma dukade upp lite fika på balkongen samtidigt som jag klädde på mig. ”Jag har det bra. Bättre än jag trodde.” Till och med jag kunde höra osäkerheten som speglades i min röst, så det var inga tvivel på att mamma kunde höra det. ”Gumman, kom. Berätta allt.” Jag satte mig ned på den ena stolen, och tog emot kaffekoppen min mamma gav mig.

 

”… han har pratat med mig några gånger, och det känns som att han kan bli en bra vän.” Jag berättade allt för mamma, och avslutade det hela med att berätta om Justin, om att han faktiskt har varit den enda som har pratat med mig sedan jag började här, förutom alla lärare. Varje gång Justin kommit i min närhet har jag alltid sett samma vänliga ögon. Det är precis som att han har en aura kring sig, som sprider glädje. Han har fått mig att le bara genom att komma gående mot mig, utan att han ser mig. ”Släpp inte in honom för fort. Tänk på allt som hänt tidigare i ditt liv. Jag vill bara inte att du ska bli sårad igen.” Hon är snäll min mamma, hon tänker alltid på mig i första hand. ”Jag ska försöka komma ihåg det.” Hon firade av ett vackert leende, ett leende många säger att hon har gett mig. Visst finns det många likheter mellan oss, men jag tycker hon är vackrare än mig.

 

 

”Sköt om dig nu. Så hörs vi, eller syns.” Klockan hade börjat närma sig 8 på kvällen, så mamma återvände hem, hem till pappa och vår lilla hund, Sandy. Jag kände mig som en ny människa med ny kraft när mamma hade stängt dörren. Hon hade gett mig massor av sin innan hon gick. När jag plockade in allt från balkongen kunde jag höra hur någon satt och klingade på en gitarr och nynnade i takt med melodin. Jag fick syn på Justin, han satt på vad jag tror var sin balkong, men såg mig inte. Jag gillade det han spelade, så jag satte mig ned jag med, och bara lyssnade. Jag har aldrig varit personen som lyssnat på hans musik, i alla fall inte på skiva, men nu när jag fick höra det fräscha, och nya så kunde jag inte sluta lyssna. ”Psst, Pearl.” En lugn och varm röst nådde mina öron, och jag insåg att melodin hade slutat spelas. Jag kollade lite över räcket och fick syn på Justin som stod och stirrade på mig. ”Hej, hur mår du?” Återigen frågade han mig hur jag mådde, alla dem gångerna han hade gjort det, var nog fler gånger än någon annan människa. ”Tack, jag mår bra. Du då?” Med största självförtroende någonsin reste jag mig upp och log mot honom. Han log tillbaka och nickade lite. ”Vad skönt att höra. Jag mår bra.”





SJÄLVKLART får ni ett till kapitel :) Jag hoppas att ni har fått en liten bild av hur Pearl är, jag kämpade som sjutton med detta kapitel. Jag ville få bilden av henne så klar som möjligt, men jag vet inte, är inte riktigt nöjd. Hoppas ni tycker om det iallafall. Jag håller på med kapitel 10 just nu, men jag vet inte riktigt. Det kan bli kaos av det ^^ Vi får se vad ni tycker, det kommer nog imorgon någon gång skulle jag tro. (",)

 

Jag tänkte ber er om en grej. Nu när Pearl och Justin har träffat varandra, vad ska hända innan allt slår till? Det kan räcka med små detaljer för mig, bara ni ger mig lite att gå på, lite av det ni vill läsa. Nu ger jag er chansen att få läsa om det ni vill, ta den. :) Så ska jag försöka få ned så mycket som möjligt, så att ni alla blir nöjda. :)


Kommentarer
Me+You 'Imma Tell you one time. <3 säger:

Fett bra, me gusta! <3

Skrivet: |

Ebba säger:

GRYMT BRA!!! :)♥

Skrivet: | Bloggadress: http://thatsmile.blogg.se/

Emma säger:

Super! Som alltid. Har väääldigt dålig fantasi. Jag tycker allt du skriver blir bra!

Skrivet: |

elena säger:

jag vet inte men jag gillar spänning men du skriver grymt bra

Skrivet: |

Johanna säger:

gryyymt braaaa :DDDDD

Skrivet: | Bloggadress: http://johannaviveca.blogg.se/

lolo säger:

jag tycker du ska fortsätta som nu att de bara är vänner och att han inte dömer henne

det skulle vara spännande om tony började bli kär i henne eller något sånt

Skrivet: |

Becka säger:

Sjukt bra!

Skrivet: | Bloggadress: http://beckagoesrandom.blogg.se/

Johanna säger:

Love it! Hmmm, kanske att Justin ser hur illa Elena, Aurora och Tony behandlar henne, eller att Justin hittar på ngt sätt(vet ej hur) om Perls förflutna med Aurora, Tony och Elena... hehe

Skrivet: | Bloggadress: http://biebsloverss.blogg.se/

Sanna (Mrs Swag) säger:

Åååh jävlar! Vilket fantastiskt kapitel, du lyckades ju bra med det som alltid Marielle :)<3 Och jag håller med Lollo, skulle va nice om Tony kunde bli kär i henne, även om han, Elena och Aurora behandlar henne illa så kanske han faller för henne i slutändan eller nåt :P Vet inte men du är så jävla bra, det ska du ha klart för dig!<3 Längtar tills nästa bästa Marielle (det rimmade :D) !

Skrivet: |

Alizzdream säger:

Håller med Sanna :)

Äääälskar den!! :)

Skrivet: | Bloggadress: http://biebersecret.blogg.se/

Bääääää säger:

Fett bra :)

Kan du göra så att Tony och Justin blir sams? Eller att han blir vän med nån annan, och så byter han rum och så blir Justin typ fiende med Tony, Aurora och Elena eller nåt... Hahaha ;))

Skrivet: |

Henny säger:

Jag ääälskar drama XD

Skrivet: |

Ebba säger:

Jag tycker att vad än justin och aurora ska sluta och att han och pearl ska bli bra vänner ;) fett bra!! Meeeeeeeeer!!

Skrivet: | Bloggadress: http://belibersmile.blogg.se/

Anonym säger:

Håller med Ebba och sen skulle det vara sååå bra om Justin kände doften på hennes parfym eller hittade flaskan. ;) kommer ju förmodligen att hända, men det skulle vara jättesött. :)

Älskar kapitlet :)

Skrivet: |

Lisaaaa säger:

Superbra kapitel!



Jag tycker att pearl ska typ bli ganska retad av andra i skolan och så kommer justin och försvarar henne! En liten idé ;) kram!

Skrivet: |

Mickan - / My Life In My Words säger:

Jag känner att jag har fått en bra bild av Pearl nu, känns som att man känner henne nu :) vet hur hon känner och tänker, känns bra :)

Och jag har ju sämst fantasi, hade jag haft någon fantasi överhuvudtaget så hade jag nog haft en egen novell, men nej så jag överlåter det till dig, för jag kan med all säkerhet säga att du kan det där 100 gånger bättre än mig :)

Skrivet: | Bloggadress: http://miickzz.blogg.se/

Ditt namn:

Mail adress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Skriv din kommentar:

Komma ihåg dig?



Trackback