Skrivet:
Kategori: √ 5. You Gave Me Strength

Chapter 3.

Innan saker och ting hann går för långt backade jag bak ett steg så att våra läppar gled isär. Hon kollade besviket på mig, och jag visste att det jag skulle säga till henne skulle såra henne på antingen det ena eller andra sättet, det var något jag absolut inte ville. Jag ville från början inte ens hamna i sådant drama, för jag visste att det var det, det skulle bli, DRAMA. Hon tog på sig sin morgonrock utan att möta min blick, hon lät den hela tiden ligga mot golvet när hon gick sakta förbi mig. Innan hon lämnade rummet gav hon mig en sista blick, och den sa så mycket mer än att hon var besviken. Jag blev helt tagen av hela situationen så jag stod som förstelnad när dörren gick igen. Egentligen kunde jag bara föreställa mig om hur hon kände sig, pinsam och bortgjord. Utan att tänka mig för öppnade jag dörren och sprang efter henne. ”Aurora.” När jag kom tillräkligt nära henne för att hon skulle höra min knappt hörbara viskning tog jag tag i hennes hand och såg till så att hon vände sig om. ”Vad? Vad, Justin? Uppenbarligen är jag inget för dig, varför springer du efter mig?” Även om jag stod och höll i henne så kollade hon inte på mig. ”Kom igen, jag blev chockad. Vilken grabb har inte drömt om att det ska knacka på dörren och att det ska stå en vacker tjej där, nästintill utan kläder?” Jag kunde skymta på henne att ett leende var på väg att bryta ut. ”Sluta, jag skäms.” Hon tog sin lediga hand och satte den för sitt ansikte samtidigt som ett lätt skratt lämnade hennes läppar. ”Kom.” Hon följde frivilligt med mig.

 

Hon kände sig inte riktigt bekväm i morgonrocken, så hon fick låna en stor t-shirt och ett par mjukisar av mig. Vi låg i min säng och kollade på film, hon låg med huvudet närmast datorn och jag med huvudet mot väggen. När eftertexten på filmen började rulla låg hon kvar på samma sätt vilket fick mig och tro att hon hade somnat, men tillslut rörde hon sig och tittade på mig. ”Förlåt.” Det kom ut som en lätt viskning, men hon tittade på mig när hon sa det. ”Det gör inget, kom hit.” Jag drog in henne i min famn och strök henne över ryggen. ”Kan du låta bli att säga något till någon?” Hon lät gravallvarlig, och jag kände hur hela hon spände sin lilla snärta kropp. Jag tittade henne rakt i ögonen och fick se något jag tidigare inte lagt märke till, hon hade tre ögonfärger, gråa i mitten, sedan lite bruna, men slutligen gröna. Mycket vackra om ni frågar mig. ”Det är ju egentligen jag som ska skämmas, som tackar nej till en vacker tjej.” Återigen rodnade hon om kinderna, och för att göra det lite värre kysste jag henne på ena, och gav henne återigen en kram. Efter ett tag drog hon sig tillbaka till sitt rum, och jag hamnade bland mina egna tankar. Vad hade egentligen hänt om jag inte hade stoppat det? Vad ville hon mig egentligen? Det var många frågor som jag aldrig skulle få ett svar på.

 

 

Att börja skolan på en torsdag gjorde så att allt blev bättre, att man bara behövde gå två dagar i skolan för att sedan invänta helgen, och se vad den hade att komma med. Det var nog anledningen till att Tony sov hos Elena, för att dem sedan skulle få sova hur länge som helst på morgonen, och ingen som kom och störde då hennes rumskamrat hade åkt hem till sina föräldrar. Klockan hade passerat långt över midnatt då mina ögon inte orkade vara uppe nå mer. Natten var lugn, inga drömmar, i alla fall inte som jag kom ihåg när jag vaknade. Jag vaknade av att mobilen ringde, och displayen lyste mamma. ”Mhm.” Var det enda jag svarade då jag absolut inte var på humör av att över huvud taget kliva upp ur sängen, och saken blev inte bättre av att mamma ringde och väckte mig. ”Hej gubben. Sov du?” Återigen ville jag bara mumla något ohörbart åt henne, men hon är ändå min mamma och förtjänar mer respekt än så. ”Ja, det gjorde jag. Vad ville du?” Hon skrattade till, och innerst inne saknar jag henne en aning, även om det bara var typ 3 dagar sedan jag såg henne sist. Men hon brukar alltid vara runt mig, så det kändes mystiskt. ”Oj, förlåt. Du ska få sova vidare, det var inget speciellt.” Jag mumlade tillbaka och vi avbröt samtalet. Otroligt nog somnade jag om.

 

 

Vi möttes alla nere vid frukosten, och stämningen mellan mig och Aurora var inte som den brukade vara. Hon var alltid den som satte sig ned bredvid mig, eller pratade med mig, inte ens det gjorde hon, och det märkte såklart Tony. Han och jag stod vid frukostbordet och plockade massa godsaker när han plötsligt stannade upp och kollade på mig. ”Vad har hänt mellan dig och Aurora?” Jag ignorerade hans fråga och kollade mot ingången när en hel hög med elever kom in, och ljudnivån ökade stort i den stora matsalen. Jag kunde känna hur Tony psykade mig i nacken, men jag gjorde allt för att inte kolla på honom. Jag hade lovat henne att inte säga något, så jag kan varken säga A eller B till honom. Vi gick tillbaka till bordet och satte oss ned, precis innan jag skulle ta en tugga av min smörgås fastnade min blick på Aurora, hon hade mina kläder på sig. Jag tror dock inte att jag var den enda som gjorde det, då Elena kollade på henne, och rynkade pannan. ”Vems kläder har du på dig?” Jag kunde, även fast jag satt en bra bit ifrån Aurora se hur hennes kinder ändrades till en röd nyans. ”Eh, min brors.” Ingen köpte den lögnen då den var så genomskining, men det var samtidigt ingen som fortsatte frågandet heller.

 

När vi alla hade ätit upp vår frukost gick vi till våra respektive rum för att dra på oss badkläder och gå ned till stranden. Det var längesedan jag kunde gå ned till stranden när jag själv ville det. Utan att ha Kenny flåsandes i nacken. Ett vitt linne och mina svarta badshorts tillsammans med min blåa keps, sen var jag redo. Tony hade redan gått ut till dem andra som väntade utanför skolans stora portar. ”Redo?” Alla nickade och tillsammans gick vi den korta biten ner till havet. Stranden var kanske inte full i folk, men nog var det en hel del där i alla fall. Massa tjejer i vår ålder, så jag gjorde mitt bästa när det kom till att hålla mig osynlig. Aurora la sig så långt ifrån mig som möjligt, och jag kände bara hur allt blev värre och värre. Elena kollade på mig med en förundrad blick, och nickade sedan mot vattnet. Både hon och jag reste på oss och gick ned till strandkanten för att känna på vattnet. ”Vad är det som har hänt mellan dig och Aurora?” Hon mötte inte min blick, utan lät den ligga mot horisonten. ”Hon fårberätta själv, jag lovade henne att inte säga något.” Hon nickade bara på huvudet och gav mig en lös hand på axeln. ”Du är en bra vän.”

 

 

Efter några timmar i solen och massa bad, bestämde vi oss för att gå tillbaka till skolan och duscha för att sedan gå ut och äta på restaurang. Innan vi riktigt hann lämna stranden hörde jag ett gällt skrik och dum som jag var kollade jag bakåt, och möttes av ett helt gäng med tjejer. Tony slog till mig på axeln och log hånfullt mot mig. ”Hey tjejer.” Saken blev inte bättre av att jag pratade med dem, men tillslut fick jag tyst på en del av dem i alla fall. ”Kan vi få ta ett kort med dig?” ”Självklart.” Jag kollade runt mig och fick se Tony stå en bit bort, men jag vinkade fram honom och gav honom kameran så att alla tjejerna skulle få vara med på samma bild. Man får inte vara dum heller. När bilden var tagen och alla hade lugnat ned sig, skrev jag några autografer och kramade om dem alla. ”Ha en bra dag.” Det var ingen av dem som kunde prata riktigt ordentligt, och jag förstår liksom inte varför, jag är en helt vanlig människa jag med. Jag är ingen robot, jag blir också nervös. När jag kom tillbaka till alla mina vänner stod dem och log mot mig. ”Hur känns det att ha en hel del tjejer efter sig?” Elena la armen om mig och skrattade, men jag såg mot Aurora och hon kollade inte ens på mig. Saken var den att det började bli irriterande, hon var en jätte bra vän, och jag ville ha henne kvar som det. ”Det är väl helt okej, så länge dem håller sig i schack.”

 

 

Taxi resan till restaurangen som jag hade valt var tyst och stel. Det kändes nästan som att vi var ett gäng främlingar, och inte hade något gemensamt. Jag hamnade bredvid Aurora i bilen, men hon gjorde allt för att undvika mig, vilket fick min tävlingsmänniska att vakna till i mig. Jag tog hennes hand diskret och flätade samman våra fingrar, hon gjorde dock allt för att släppa taget men gav upp när hon insåg att jag inte tänkte låta det hända. Elena och Tony satt bredvid varandra och gosade så mycket dem orkade, vilket faktiskt inte störde mig ett dugg. Ibland brukar sådant störa mig, men inte den gången. Taxin saktade in och jag betalade. ”Wow, ska vi käka här?” Jag hade lovat att bjuda dem, men när dem fick se restaurangen såg det nästan ut som att dem backade en aning. ”Ja, eller vadå?” Elena och Tony stirrade på mig samtidigt som Aurora drogs mot stället som såg ut att komma från en lyxfilm. Egentligen är det vardagsmat för mig, så jag gjorde inte en sådan big deal av det. Ingen av dem svarade på min fråga så vi gick tillsammans in. ”Bokat bord för fyra, Bieber.” Kyparen visade oss till ett bord som låg ute på terrassen en bit från alla andra som satt där, och vi hade perfekt utsikt över havet. Innan vi satte oss ned drog jag Aurora till mig. ”Vi måste prata sen.” Hon gav mig ett litet leende och gick sedan mot bordet, där jag drog ut stolen åt henne.


 

 

Kom igen nu, vad tycker ni? :) Jag vet ni kan kommentera mera.

 

Skrivlusten är inte tillbaka helt, men så fort jag får en idé skriver jag ned den så gott jag kan. :) Så nu blev chapter 3 klart. Tror inte jag kommer börja på chapter 4 idag, vi får se. ^ Kanske, med mig vet man ju aldrig.


Kommentarer
Amanda säger:

underbara kapitel! älskar verkligen hur man får hänga med Justin istället för tjejen hela tiden :)

Skrivet: | Bloggadress: http://novelsbyyme.blogg.se/

Emelie säger:

Så sjukt duktig du e !! <3

Skrivet: | Bloggadress: http://3meliii3.devote.se

Johanna säger:

mer :D

Skrivet: | Bloggadress: http://johannaviveca.blogg.se/

Ida säger:

Nice^^

Skrivet: |

julia :D säger:

ohhh myyy gaaawd!

Skrivet: |

Becka säger:

Sjukt bra!

Skrivet: | Bloggadress: http://beckagoesrandom.blogg.se/

lolo säger:

jag e lite förvirrad är aurora the girl? skit bra kapitel

Skrivet: |

Anna säger:

Jätte bra!

Skrivet: |

Anna säger:

Jätte bra!

Skrivet: |

M I C K I säger:

Gud vilken fin blogg! Allt bra med dig? :D

Skrivet: | Bloggadress: http://mickijohansson.blogg.se/

Bea :) säger:

Fett bra kapitlen :)

Kan du inte göra så att Aoura, eller vad hon hette, bara utnjyttade Justin, och sen får han reda på det och dom blir ovänner och så träffar han ny tjej. En som typ precis börjat eller nåt... Det skulle bli lite spännande, haha gör som du vill ;)

Gött att du börjat skriva igen, förresten :))

Skrivet: |

elin säger:

alltid lika bra, super :)

Skrivet: | Bloggadress: http://ealr.blogg.se/

Me+You 'Imma Tell you one time. <3 säger:

Sjukt bra! <3

Skrivet: |

Emma säger:

Suuuperbra! Längtar till nästa. Hoppas skrivlusten kommer tillbaka snart. :)

Skrivet: |

Ebba säger:

Sjukt bra!♥

Skrivet: | Bloggadress: http://thatsmile.blogg.se/

Mickan - / My Life In My Words säger:

Nu är jag tillbaka på banan, och tagit mig tid att läsa dessa efterlängtade kapitel, mitt i natten :) haha!

Underbart, jag har längtar till denna stund då jag har tid att läsa, jag älskar ju som sagt denna novell redan :) och jag tycker också att det är kul att läsa det ur hans perspektiv från början :)

Som sagt du är fantastisk på att skriva :) <3

Skrivet: | Bloggadress: http://miickzz.blogg.se/

Ditt namn:

Mail adress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Skriv din kommentar:

Komma ihåg dig?



Trackback