Skrivet:
Kategori: √ 2. HITRISA - Part 1

Chapter forty-four.



Tillsammans gick vi ur duschen och tog varsin handduk. När vi hade klätt på oss och gjort oss klara för dagen, gick vi ned tillsammans där mamma och Liam satt och kollade på tv. Mamma spände blicken i oss båda, så jag kunde förstå att Liam hade skvallrat. Hon sa inget, men det behövdes nog inte, hennes blick var ganska bestämd och sa en hel del. Min mobil låg på köksbordet så jag bestämde mig för att ringa gynekologen. Dem gav mig en tid redan samma dag, så det var bara att prata med mamma om barnvakt, inte direkt så att jag hade tänk ta med mig Liam. ”Jag ska till gynekologen idag, kan du ta Liam?” Mamma tittade på mig som att jag var galen, men hon nickade ändå på huvudet. Tror inte hon var speciellt pratsugen med mig.

”Får du ont varje gång vi, ja du vet?” Anledningen till att jag frågade Justin det, var för att dem garanterat kommer fråga det när jag är och ska rätta till felet. Han tittade på mig. ”Nej, inte första gången, men dem andra.” Han kunde prata helt öppet om det, men jag hade fortfarande lite svårt för det. ”Okej, jag ska i alla fall vara där om 2 timmar, du bestämmer själv om du vill följa med eller göra något annat. Men var jag du, skulle jag göra något annat.” Det såg ut som att han funderade på vad han skulle välja, men jag gjorde valet åt honom. ”Du gör något annat. Du kan inte cirkulera på en gynmottagning utan att folk börjar prata.” Han nickade instämmande, och det glädje mig, att han för en gångs skull lyssnade på vad jag hade att säga om hans liv. Det brukar inte funka annars. Men denna gång var annorlunda.

Väl på gynmottagningen satt jag tillsammans med massa andra tjejer, inte i min ålder utan lite äldre, men dem tittade dömande på mig, och det störde mig lite. Varför skulle inte jag kunna vara där, jag är ändå byxmyndig. Det är ju mer pinsamt att dem som är närmare 40 är där. ”Clarissa Jones?” En kvinna i 30 årsåldern kom ut och ropade upp mitt namn, så jag reste mig upp och gick efter henne. Hon presenterade sig som Avery Brooks. Hon hänvisade mig till gynstolen och det är alltid lika obehagligt att klä av sig på den nedre delen av kroppen för någon man inte känner, och sedan lägga upp benen så att man kan se allt. Men det är deras jobb, och dem är till för att hjälpa. ”Så du behöver klippa dina trådar? Har du ett fast förhållande?” Jag försökte koncentrera mig på hennes frågor och inte på sakerna hon gjorde, för då kunde jag slappna av lite bättre. ”Ja, min pojkvän får ont av dem.” Hon nickade och förde in ett instrument, det gjorde inte ont, men det var inte behagligt heller. Allt var klart på mindre än 10 minuter, så jag kunde klä på mig igen. ”Du är välkommen tillbaka om det fortfarande är ett besvär.” Jag sa hejdå, och gick ut.

”Nu är jag klar, och jag tänker aldrig mer göra om det.” Jag ringde Justin när jag kom ut från sjukhuset. Han skulle hämta upp mig. ”Varför?” Han lät lugn, precis som vanligt, och jag hörde hur han satte sig i bilen och starta den. ”Vad tror du? Inte så kul att visa upp allt för folk man inte känner.” Han började skratta åt mig, och vi la på för jag gillar inte att han pratar i mobil när han kör. 10 minuter senare svängde han in vid trottoaren som jag stod på och jag hoppade in i bilen. ”Hej baby.” Jag kysste honom snabbt, men han ville ha mer så han höll ett fast grepp om min nacke. ”Ska vi prova om dem är korta nog?” Han flirtade hej vilt med mig när han fick chansen, men egentligen behöver han inte, han har redan fått mig på fall. ”Haha, du önska det.” Han tittade ledsamt på mig.

”Kan inte vi spendera ett helt dygn tillsammans på ett hotell här i Stratford. Bara du och jag, och inte lämna hotellrummet.” Vi satt mitt emot varandra i köket och pratade om massa olika saker, samt åt maten som mamma hade lagat. En köttgryta och ris, med en god sallad till. Det var riktigt gott, och det tyckte nog Justin också, han var nämligen inne på sin tredje portion. ”Varför skulle vi göra det?” Jag hade inget emot hans förslag, men jag ville veta varför han kom med det. ”För att jag vill spendera så mycket tid med dig som möjligt innan jag åker. Jag vill ha så mycket minnen av dig jag bara kan.” Hans ord fick mig på fall, igen. ”Ska vi göra det imorgon då? För alla andra dagar är ju upptagna. Men vem ska ha Liam?” Han fiskade upp sin mobil ur sin ficka, gick iväg och ringde ett samtal tror jag. När han kom tillbaka hade han ett leende på läpparna. ”Jag hitta den perfekta barnvakten. Morfar tar honom, om det är okej för dig.” Jag log med hela mitt ansikte, säkert som en ful råtta. ”Blir hur bra som helst.”

Justin bokade hotellrum åt oss och jag packade klart Liams väska. Även om inte klockan var så mycket på dagen så var det lika bra att få det gjort. ”Mamma, vad gör du?” Liam kom in i garderoben där alla hans kläder är. ”Jag packar, du ska få sova hos Justins mormor och morfar imorgon, vill du det?” Han tittade bara på mig, och det såg precis ut som att han vart ledsen, innan leendet smög sig på i hans ansikte. ”Jaaaa. Vad kul.” Skrek han och skuttade upp i min säng där Justin låg och försökte läsa. ”Hörru busunge. Inte hoppa i sängen.” Justin brottade lugn ned honom och började kittla han. ”Okej, jag ska inte.” Liam gav sig ganska snabbt. ”Jag sover hemma inatt, och så lämnar du Liam imorgon, men då är inte jag där. Så du får komma till hotellet.” Jag blev helt chockad, ville han frivilligt sova hemma, han som har muttrat helt galet om att han inte vill sova själv.

När Justin hade åkt hem på kvällen ringde min mobil. ”Alessa, hej.” Hon skrattade till lite löst. ”Hej, girlfriend, vad gör du?” Ja, egentligen gjorde jag inte speciellt mycket. ”Jag ligger i min säng och stirrar i taket. Du då?” Det blev tyst en stund i luren så jag kollade om mobil hade lagt av. ”Nej, inte mycket, kom precis hem från Ryan. Hörde att du och Justin ska spendera ett dygn på hotell. Mysigt, planerar ni på att skaffa barn eller?” Hon lät allvarlig i sin fråga, så jag satte mig upp mot sänggaveln. ”Nej, nej. Vad får dig att tro det?” ”Ja, finns kanske inte så mycket annat att göra på ett hotell.” Hon skrattade hejdlöst nu, och jag förstod att hon trodde det. Men det hon inte viste var att jag och Justin kunde ligga och titta på varandra i flera timmar, alltid fanns det något nytt att se hos honom. ”Äh, ge dig nu. Det låter som att du är avundsjuk.” Nu var det min tur att skratta åt henne, men då hon inte gjorde ett ljud ifrån sig så förstod jag på en gång. ”Ha, ni har det. Hur var det, var han bra?” Hon harklade till sig lite. ”Ge dig nu, jag sitter bredvid mamma.” ”Tro mig, det är inget samtal du vill ha med henne, jag har haft det med både mamma och Pattie. Pinsamt, Liam kom nästan på oss imorse också.” Alessa skrattade ännu mer nu än förra gången, hon ska vara glad att hon varken har barn eller småsyskon i detta läge. Vi pratade på länge om just det, och avslutade samtalet efter närmare 2 timmar.

”Liam, det är läggdags.” Han satt i sitt rum och byggde lego, han börjar bli riktigt duktig när det kommer till sådana saker. Annars brukar barn inte kunna bygga annat än torn, men han byggde hus och grejer. Döpte sina gubbar och lekte med det. ”Nej, mamma. Bara lite till? Snälla.” Han tittade med vädjande ögon på mig, och jag kunde inte säga nej. ”Okej, en liten stund.” Jag satte mig ned på golvet mitt emot honom och var med och byggde lite. När det hade gått en halv timme städade han frivilligt och gick in på badrummet. Jag gick efter och laddade hans tandborste, samt borstade tänderna på honom. ”God natt min prins. Du vet att jag älskar dig.” Jag pussade honom i pannan och skulle precis släcka lyset. ”Jag älskar dig också mamma.”

Märkena på spegeln var fortfarande kvar från den dagen då jag spottade ut tandkrämen, jag orkade aldrig göra rent den ordentligt, så jag torkade bara bort det och det vart kladd kvar. Jag stod framför spegeln och skådade mig själv samtidigt som jag borstade tänderna. När jag hade bäddat ned mig i sängen och slagit på en av dem 5 Bring It On filmerna plingade det till i min mobil, ett sms från Justin.

”Baby, jag saknar dig sjukt mycket, och jag vet inte om du sover eller är vaken. Men det spelar ingen roll, för du är lika vacker och jag älskar dig lika mycket. Vi ses imorgon, och du. Ta med dig dina sexiga underkläder ;P Puss, ILY <3”

Trackback